Gå till innehåll
Gårdsbutik
  • Låda med grönsaker

Gårdsbutik

Under större delen av året finns det flera sorters äpplen från gården. Under skördesäsong finns också vinbär, päron, bigarråer, plommon och jordgubbar från våra egna odlingar. Med vårt tilltalande sortiment av lokala råvaror vill vi vara din närbutik för bra råvaror.

Butiken är även fylld med alla våra drycker gjorda på våra frukter och bär.

Lokala smaker

Gårdsbutiken är en handelsplats för lokal mat. Tack vare nära samarbeten med cirka 70 lokala leverantörer kan vi erbjuda ett så komplett utbud av lokala varor som möjligt. Vi har ett fullsortiment i vår frukt- och grönt-avdelning. Med devisen ”finns det svenskt så välj svenskt, finns det lokalt så välj lokalt” tar vi oss ann vardagen.

Lokala leverantörer

Våra lokala leverantörer är handplockade. Många av dem kommer från vår direkta närhet, t ex Gränna, Habo, Visingsö och Huskvarna. Lokal kvalitét är vårt kall och det som gör smaken extra god.

70 år av äppelodling

Direktförsäljning har alltid varit viktigt för oss. Under de första 50 åren skedde all vår försäljning på Västra torget i Jönköping, för att först år 2001 flytta hem till vår första butik. Det var en liten lokal, men 2008 öppnades nuvarande gårdsbutik med en dröm om att bli ett handelscentrum för lokal mat. Några år senare, och med hjälp av våra 70 lokala leverantörer, har den drömmen gått i uppfyllelse.

2016 genomförde vi en omfattande ombyggnation för att utveckla vår verksamhet. Det innebar att gårdsbutiken växte, och vårt kafé tog form. Satsningen möjliggjordes med hjälp av medel från europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling.

2021 byggde vi vårt nya musteri på gården, detta gjordes som ett steg att möte den ökade efterfrågan på våra produkter. nu har vi livsmedelsklassade lokaler att växa i för framtiden. Denna satsning möjliggjordes av stöd från europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling.

Logotype europeiska jordbruksfonden

Äkta vara

Vårt mål är att vara den naturliga handelsplatsen för lokala produkter av högsta kvalitet. Gårdsbutiken ska förmedla en känsla av äkthet och förankring till platsen vi finns på. Lika viktigt som att sälja lokala råvaror, är att berätta historien bakom råvaran. All vår personal är väl insatt och berättar gärna vad som händer ute hos våra leverantörer just nu.

Tyvärr, den här webbplatsen använder funktioner som din webbläsare inte stöder.

Uppgradera till en nyare version av Firefox, Chrome, Safari, eller Edge så kan du besöka webbplatsen.