Äpplets historia

Ympning av äpplen har skett i minst 2000 år. De äldsta bevarade sortbeskrivningarna av äpple i Europa skrevs år 1204 i ett brittiskt kloster. Européer förde med sig äpplet till sina kolonier, såsom Australien och Amerika.

Vår Gårdsbutik

Kafé

Vår filosofi är riktigt bra fika, sallad, mat och mackor gjorda på lokala och svenska råvaror. Vi serverar alltid äpplemust från gården och äpplekakorna bakas på egen frukt, året om. Resten av menyn varierar vi efter säsong för att du ska få njuta av de bästa smakerna från varje årstid. Upplev Rudenstams Gårdskafé i Äppledalen, Smålands Toscana.

Gårdsbutik

Med ett brett sortiment av lokala råvaror vill vi vara din närbutik för nära varor. Under större delen av året finns det flera sorters äpple från gården. Under skördesäsong finns det även vinbär, päron, bigarråer, plommon och jordgubbar från våra egna odlingar.

Tankarna bakom vår gårdsbutik

Rudenstams Gårdsbutik ska vara en handelsplats för lokal mat. I vårt nära samarbete med cirka 60 lokala leverantörer vill vi ge våra kunder ett så komplett utbud av lokala varor som möjligt. Vi har ett fullsortiment i vår frukt/gröntavdelning. Med devisen finns det svenskt så är det svenskt, finns det lokalt så är det lokalt.

Leverantörer

Vi väljer ut våra lokala leverantörer med omsorg. Många av våra leverantörer kommer från vår absoluta närhet som Gränna, Habo, Visingsö, Huskvarna. Andra ligger på lite längre avstånd såsom Brostorps gård och Ravelsmarks gård. Från Skåne hämtar vi vår Bjärekyckling, Larssons chips, lakrits från Ramlösa och chokladen från Malmö Chokladfabrik. Avståndet avgör inte, det gör kvaliteten.

Historik

Direktförsäljning har alltid varit viktig i företaget, de första 50 åren skedde försäljningen på Västra torget i Jönköping. 2001 flyttade försäljningen hem till vår första lilla butik. År 2008 öppnade nuvarande gårdsbutik med ambitionen att bli ett handelscentrum för lokal mat. Med våra 40 lokala leverantörer är vi nu det.

Hur vi jobbar

Vi har ett mål att bli den naturliga handelsplatsen när man vill handla lokala produkter av hög kvalitet. Vi vill att gårdsbutiken ska förmedla en känsla av äkthet och närhet. Lika viktigt att sälja lokala råvaror är att berätta om producenten bakom. Vår personal är väl upptecknad på vad som händer ute hos våra leverantörer för att på bästa sätt kunna berätta det för dig.

Aktuellt

  • Vår i Äppledalen 28/4 10-16

    Välkommen till Vår i Äppledalen!  Fira våren med ett besök hos oss eller våra grannar i Äppledalen. #gårdskafe #dryckesprovning #emvilt #öppetmusteri #gårdsvandring #småländskkorvbar

  • Öppettider påsk

    Följande öppettider gäller under påsk! Varmt välkommen! vecka 13 Måndag – Onsdag: Kl. 10 – 18 Skärtorsdag: Kl. 10 – 18 Långfredag: Stängt Påskafton: Kl. 10 – 13 Påskdagen: Stängt   vecka 14 Annandag påsk: Stängt Tisdag – Fredag: Kl. 10-18 Lördag: Kl. 10-15 Söndag: Stängt  

  • Idag firar vi!

    För andra året i rad har vi fått äran att leverera dryck från Äppledalen till årets nobelmiddag. I år dessutom med ytterligare en dryck på menyn. ⁃ Vår fantastiska äpplemust serverades till desserten och liksom förra året serverades vår mousserande vita vinbär till fördrink. Vi är så grymt glada och stolta, säger Gustav Arnell på […]

Våra öppetider

Växel
036-33 00 500
07.30-16.30

Gårdsbutiken/Kafé
036-33 00 510
Mån-Fre 10.00-18.00
Lör 10.00-15.00

Kontakt

Rudenstams Bär & Frukt
Rudu 50
SE-561 92 Huskvarna
036-33 00 500
info@rudenstam.se

Vårt sortiment